Veel plezier met deze uitgave van GigaHits

Op GigaHits 2006-3 vond u ISO-images van de eerste drie CD's van Fedora Core 5, de Linux-distributie waarvan we u op deze aflevering de resterende CD's 5 en 6 aanbieden.

Omdat we zoveel met ISO-images werken, vonden we het een goed idee eens een sortering programma's te plaatsen waarmee u deze ISO's kunt omzetten in CD's; Paul Beuk bekeek ze en beschreef ze voor u.

Voor de video-amateurs onder onze abonnees hebben we ditmaal iets bijzonders: een probeerversie van Avid Liquid, een professioneel videobewerkingsprogramma dat Ton van Doorn van ons platform Video onder de loep nam. Hans Lunsing draagt een bespreking van Picasa 2.2 voor Linux bij, en ook van Ton van der Gaag mag u een en ander op het gebied van multimedia-programmatuur verwachten.

We hebben ook een open source-Windows: ReactOS, nog in testfase, maar wellicht aardig om al eens naar te kijken. Hans Lunsing schrijft erover, evenals over de nieuwste versie van Wine, de Windows-emulator voor Linux. Ron van Stokkom bracht de toolkit Veiligheid en Systeemherstel op de nieuwste stand. Verder vindt u op deze GigaHits programma's voor e-mail en telefonie, audio en backup, bestandsbeheer, financiŽn en persoonlijk informatie-management.

In de root van deze schijf treft u een bestand aan met de naam 'inhoud.txt': de inhoudsopgave van dit schijfje. Die is, gerubriceerd per besturingssysteem, voorzien van naam van het item, de plaats op het schijfje waar het te vinden is en een korte beschrijving.

De programmatuur op deze schijf is bestemd voor gebruik in de privé-sfeer. De inhoud is zorgvuldig voor u geselecteerd en bestaat vooral uit up-to-date programmatuur die u gratis mag gebruiken (freeware, demo's en dergelijke) of waar u na enige tijd een relatief gering bedrag voor moet betalen (shareware). Bovendien is de inhoud getest op virussen, wormen en dergelijke die de werking van uw systeem of de veiligheid van uw gegevens nadelig zouden kunnen beïnvloeden. Desondanks valt een "besmetting" nooit voor 100% uit te sluiten.

De DVD is voorzien van een handige op HTML en Javascript gebaseerde gebruikersinterface, welke is ontworpen en getest voor de meest gebruikte browsers voor Windows, Linux en andere besturingssystemen.

Deze DVD-ROM wordt uitgegeven door de DOSgg ProgrammaTheek BV. Elke aansprakelijkheid voor het gebruik van deze DVD-ROM en de daarop aanwezige programma's, informatie etc wordt uitgesloten.

Naar HCC