Muziek

Persoonlijke instellingen

Categorieën: 

Persoonlijke instellingen zijn zoals de naam al zegt erg persoonlijk. Daarom geef ik hints over een aantal mogelijkheden om Ubuntu Studio meer op Windows te laten lijken. Je ziet dan gelijk wat mogelijk is. Ubuntu Studio maakt gebruik van het xfce4 bureaublad. Hoe je de diverse dingen kan instellen is uiteraard afhankelijk van welk bureaublad gebruik wordt gemaakt. Voor andere bureaubladen moeten sommige instellingen op een andere manier worden uitgevoerd. Kijk hiervoor op het Ubuntu forum.

De kwintencirkel

Categorieën: 

Het blijkt dat tussen de toonladders on­derling een relatie bestaat, die ons in staat stelt die toonladders in een uiterst handig schema op te nemen. Dit sche­ma heet de ‘kwinten­cirkel’. Het kan een goed hulpmiddel zijn bij het uitzoeken of zelf maken van akkoorden­schema’s. Laten we eens kijken hoe zo’n kwinten­cirkel kan worden ontwikkeld.

Het Ei van Co

Categorieën: 

Het Ei van Co biedt duizenden akkoorden in één oogopslag met dit dubbele schuifsysteem.

Je vind voor elk instrument en in 17 toonsoorten, binnen enkele seconden zowel de positie van de tonen als de functies van de tonen die behoren bij akkoorden zoals: Fmin7, As9+, etc.

Voor piano, accordeon, gitaar, ukelele, mandoline en banjo worden 16 akkoorden afgebeeld. Ook voor blaasinstrumenten, bas, viool en cello.

Pagina's

Abonneren op Muziek