HCC!kennisdag

Op de HCC!kennisdag kun je ons aan het werk zien op het Kennisplein en bij de Zaalpresentaties (alleen voor HCC!-leden).

Onze presentaties:

 • Smartphonefotografie (Isja Nederbragt)
  Smartphone fotografie is in. Dat is niet voor niets zo. Isja zal aan de hand van een aantal van haar foto's laten zien dat er veel mogelijk is met de smartphone, maar niet alles. Voor beginnende smartphone fotografen, maar ook voor de meer gevorderde fotograaf.
   

 • Auteursrecht (Jurriaan Nijkerk)
  Auteursrecht speelt een grote rol bij o.a. het publiceren op internet en gebruiken van informatie van internet. Jurriaan gaat in op de belangrijkste aspecten.
   
 • GIMP-plugin G'MIC [Greyc's Magic for Image Computing] (Wessel Sijl)
  Een lezing over een veelzijdige plug-in voor GIMP met oneindig veel mogelijkheden voor bewerken van foto's.

  Veel fotografen kennen vast wel NIK, een bekende en als zeer goed bekend staande plug-in die in Photoshop kan worden geïntegreerd. Een goede en fraaie toepassing, maar die is helaas niet meer gratis verkrijgbaar. Wessel probeerde daarom G'MIC, een toepassing met vergelijkbare mogelijkheden als NIK, die als gratis open source plug-in voor het fotobewerkingsprogramma GIMP beschikbaar is. G'MIC bevat verrassend veel goede filters (meer dan 500), voor het verbeteren of verfijnen van foto's (zoals verminderen van ruis, verbeteren van de scherpte, versterken of verzwakken textuur, enz.), voor omzetting naar b.v. zwart-wit of 3D, en voor talloze creatieve toepassingen.

  Wessel licht de mogelijkheden toe in een lezing over deze fantastische toepassing. En indien de geïnteresseerde geen GIMP gebruikt, dan geen nood: G'MIC kan ook als standalone toepassing worden gebruikt. Voor elke fotograaf dus bruikbaar. De vele mogelijkheden zijn uitdagend en verslavend, en het kost niets.

Categorieën